informatie

Specifieke vraag? Neems eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen

Ophalen 2e hands meubels

Gebruikte meubels voor u verkopen ? Dat doen wij !

Uw gebruikte meubels opkopen of tweedehands meubels inkopen doen wij niet. Wat wij wel doen, is uw 2e hands meubels verkopen in onze showroom via consignatie. Bekijk voor en snelle impressie van onze werkwijze onze video op You Tube.
Meubels ophalen doen wij binnen een straal van maximaal 30km rondom ons adres in Sittard.

Wat houdt dit in? 

Alle courante meubels met een geschatte verkoopwaarde van €75 of meer verkopen wij voor u. Achteraf krijgt u 50% (als wij het ophalen 40%) en wij betalen de BTW.

Op een afgesproken tijdstip komen wij de meubels bekijken om te beslissen of het mogelijk is deze onder consignatie te verkopen. Als u akkoord gaat met onze werkwijze wordt er binnen ons systeem voor u een account aangemaakt en laden wij de meubels direct in. De prijs en verkoop status zijn hierna bij te houden in uw online account. Zodra uw meubels verkocht zijn, kunt u uw geld contant ophalen in onze winkel of het laten overschrijven. Deze gehele transactie is verder kosteloos.

De meubels moeten ''verkoopklaar'' zijn. Indien de meubels nog wat aandacht of montage vereisen, incompleet zijn, trappen op/af moeten of door een raam getild moeten worden, bieden wij geen consignatie verkoop aan. Denk aan een kledingkast, meubels met vlekken, of missende componenten. Ook stoffen bankstellen en stoelen worden zelden in consignatie genomen. Om die redenen kan het voorkomen dat u voor bepaalde meubels geen vergoeding krijgt ondanks dat deze uiteindelijk meer dan €75 opleveren.

Contractperiode

De contractperiode waarbinnen we uw meubels gaan verkopen bedraagt 6 maanden. Onze gemiddelde verkooptijd van een meubelstuk is 2 weken.

Raakt uw meubelstuk onverhoopt niet binnen deze periode verkocht, dan kunt u deze in maand 6 gratis weer ophalen. Dit is echter niet verplicht. U kunt het meubelstuk ook laten staan. Het contract komt echter wel na 6 maanden te vervallen en daarmee ook het recht op uitbetaling, mochten wij het stuk nog verkopen.

 

Gratis meubels ophalen

Dagelijks ontvangen wij veel aanvragen voor het gratis ophalen van meubels. Doordat wij zoveel aanbod krijgen, is het voor ons echter noodzakelijk selectief te zijn en alleen de meubels mee te nemen die in goede staat en courant zijn. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij daar inmiddels een goede inschatting van maken. Het kan daarom wel eens voorkomen dat wij het gratis aanbod van de klanten helaas moeten afslaan.

LET OP! Wij garanderen niet dat iets mee gaat zonder het zelf te hebben gezien. Wij nemen dus niet altijd alles mee. Ook bij het bekijken van één of meerdere foto’s ervan beslissen wij pas op locatie of deze aanneembaar zijn of niet. De opbrengst van de goederen moet rendabel zijn relatief aan de werkuren en de handelingskosten. Daarom behouden wij ons te allen tijde het recht goederen te weigeren.

Werkgebied

Langskomen voor meubels plannen wij alleen voor adressen binnen een straal van 30 km rondom Sittard. Landelijk bieden wij (nog) geen ophaalservice.

Zelf uw meubels brengen

Tijdens onze openingstijden kunt u altijd bij ons Depot langskomen met uw meubels aan de Dr. Nolenslaan 151 te Sittard. Dit kan van maandag - vrijdag 10.00 - 18:00 en op zaterdag 10:00 - 17:00 uur (woensdag gesloten). 

Brengt u meubels langs die in aanmerking komen voor consignatie, dan ontvangt u na verkoop 50% netto aan commissie. 

Bekijk voor en snelle impressie van onze werkwijze onze video op You Tube.

 

Uw hulp wordt gewaardeerd !

Het spreekt voor zich dat we de spullen mooi willen houden. Daarom gaan we voorzichtig met uw spullen om en halen we deze het liefst bij u binnen uw woning of garage op. De goederen moeten wel op een redelijke wijze uit de woning te halen zijn zodat deze zonder gevaren en/of intensieve inspanning opgehaald kunnen worden. Wij appreciëren het als de spullen op de begane grond of achter de voordeur klaar staan. In een flatgebouw: zo dicht mogelijk bij de lift, of achter de voordeur. Echter als u hier niet toe in staat bent hebben we daar alle begrip voor en doen wij ons best. Ook vragen wij u om alles leeg te hebben voor aankomst en voldoende ruimte te maken voor een vlotte service.

Sociale werkplaats

In samenwerking met Qwyll coaching en de Werkmeester stomen wij wajongeren klaar voor een reguliere baan. Onze wajongeren worden gecoacht en begeleid op de werkvloer. Zij verrichten werkzaamheden zoals het: transporteren, opknappen van meubels en het structureren van de showroom.

Bezorgservice

Heeft u bij ons wat gekocht maar geen transport? Dit kan bezorgd worden met onze bezorgdienst, dat is wel zo gemakkelijk!

De bezorgdienst van het Meubel Depot is uitgerust met alle materialen om uw aankoop veilig te vervoeren zodat het niet beschadigt. Onze medewerkers zorgen ervoor dat het meubelstuk tot achter de voordeur wordt geplaatst. Indien het bezorgd moet worden in een flat of appartementencomplex, dan moet het gebouw voorzien zijn van een lift (meer info hierover bij de bezorgvoorwaarden). Wij werken met een vast tarief van €30 voor gemeente Sittard-Geleen en Nieuwstadt onafhankelijk van de hoeveelheid goederen. Valt uw adres hier buiten dan kunt u best even contact met ons opnemen.

Bezorgen landelijk

Voor bezorgingen buiten ons werkgebied (Zuid en Midden Limburg) werken wij samen met een aantal logistieke dienstverleners. Wilt u een online bestelling plaatsen en deze laten bezorgen, dan adviseren wij u ons vooraf te contacteren voor de tarieven.

Bezorgvoorwaarden

Onze bezorgservice gaat tot achter de voordeur op de begane grond . Goederen moeten passen, zo niet, dan moeten wij deze voor de deur laten staan.

Appartementen mét lift tot achter de voordeur. Goederen moeten in de lift passen, als dat niet het geval is zijn wij genoodzaakt deze te laten staan achter de 1e deur op de begane grond. 

Appartementen zonder lift ook tot achter de deur op de begane grond. Wij vervoeren alleen nog via trappen als er voor dat product montagekosten betaald zijn.

LET OP ! In elk geval is het uw verantwoordelijkheid om te zorgen dat er voldoende ruimte is om de goederen tot op locatie te krijgen. Wij nemen gekochte meubels niet terug. Ook wordt het aankoopbedrag niet gerestitueerd.

Aansprakelijkheid

Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijk ontstane schade tijdens het bezorgen en/of ophalen van goederen in of rondom de woning. De klant dient bij ontdekking van schade, mogelijk door ons veroorzaakt, hiervan binnen 24 uur melding te maken. Is deze meldingstermijn verstreken, dan behouden wij ons het recht voor uw schademelding niet meer in behandeling te nemen.

Afspraak maken

Wilt een u ophaal- of bezorgafspraak met ons maken, dan vragen wij u ons hiervoor te bellen. Wij zijn bereikbaar op; 046- 21 00 104. De openingstijden treft u op onze homepage.